Over Corrie

In 2017 ontdekte ik dat ik hooggevoelig ben. Wat een eye-opener was dat! Veel dingen die ik ervaar, waren in één keer helder. Allerlei kwartjes vielen en de puzzelstukjes in mijn leven waar ik niet goed uitkwam, pasten in één keer in elkaar. Er ging een wereld voor me open en daar ben ik vol nieuwsgierigheid ingestapt.

Het persoonlijk groeiproces wat daarop volgde, ben ik vol overgave aangegaan. Het heeft me ongelofelijk veel gebracht. In die periode kwam ik onder meer de opleiding HSP Massage tegen. Voor dat ik het wist, had ik me al opgegeven. Puur op gevoel. En het gevoel was raak. Ik vond het fantastisch om te doen. Het gaf me rust, balans, vreugde en voldoening.

Het ging daarna steeds meer kriebelen om hier meer mee te doen. In 2021 heb ik de sprong gewaagd.  En als ik iets doe, doe ik het goed. Dus heb ik mijn praktijk direct professioneel opgezet. Wil je ontdekken wat een massage of klank- en ontspanningssessie jou brengt? Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Warme groet,

Corrie

Corrie is een kundige en erg prettig persoon, ze is erg mensgericht en tijdens de massages geeft ze je een vertrouwd gevoel. Bij haar ben je in goede handen en kun je optimaal genieten in een ontspannen en sfeervolle praktijkruimte.

Nicole

Typisch Corrie

L

Nuchter en down to earth

L

Energiek en zichzelf

L

Oog voor details

L

Intuïtief en aandachtig

L

Neemt graag de tijd voor jouw massage!

Wat is HSP?
Als hoogsensitief persoon (Highly Sensitive Person, afgekort HSP) ben je gevoelig voor stemmingen van anderen, sfeer en prikkels in je omgeving. Onbewust kost het je vaak veel energie om alle informatie die je binnenkrijgt te verwerken en te begrijpen.

HSP is een karaktereigenschap
HSP zit vanaf je geboorte in je systeem. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hooggevoelig. Hooggevoelige mensen verwerken informatie uitgebreider en op een dieper niveau [Aron, 2013]. Door de diepere verwerking heeft een hooggevoelig persoon een langere hersteltijd nodig [Gerstenberg, 2012]. Hooggevoelige mensen hebben geen betere zintuigen, maar nemen wel meer waar dan gemiddeld.

Enkele HSP-eigenschappen:

  • Gevoeliger voor zichtbare prikkels (van buitenaf): horen, zien, ruiken, proeven, voelen.
  • Gevoeliger voor onzichtbare prikkels (van binnenuit): 6e zintuig, intuïtie, sfeer, stemmingen, emoties van anderen.
  • Een andere verwerking van de prikkels die binnenkomen via de zintuigen.
  • Hooggevoelige mensen hebben een gevoeliger centraal zenuwstelsel.
  • Meer ‘hersteltijd’ nodig om prikkels te verwerken.

Artikel

Lees hier mijn verhaal ‘Weer in balans door te verzachten en te verstillen’ in de derde (december 2023) editie van Ondernemers-Magazine Rijssen-Holten.

Blog

  • Blog ‘van rups naar vlinder’ over mijn innerlijke reis.
  • Blog ‘HSP en beelddenker’ kwaliteiten bij het schrijven van een jubileumboek.

Instagram

Op Instagram vind je foto’s die door mij gemaakt zijn, gecombineerd met informatie over mijn praktijk. Als beelddenker communiceer ik nu eenmaal graag via beeld smile

Gastblog

Ik heb in augustus 2021 een gastblog mogen schrijven over ‘een hooggevoelige vrouw in de overgang’.